fredag den 6. juni 2008

Nairobi

Sa er jeg havnet i Nairobi. Det var en fin tur herned uden nogen problemer. I lufthavnen hjalp en mand mig med at checke ud...og nar man far hjalp af en kenyaner kan man godt regne med at alting tager lidt langere tid. Men jeg kom da ud. Benjamin ventede pa mig samme med sin nabo og ven Kamau, som jeg allerede har snakket en del med. Han blev fardig som larer for 3 dage siden, sa han var glad. Vi har diskuteret uddannelse og skole og det er meget spandende.
Jeg fik lov til at beholde min spaghette med kodsovs efter et grundigt tjek. Det blev min sultne, flyvermad-hadende mave meget glad for. Der var ikke mange med flyveren, sa jeg havde to pladser for mig selv. Flere rakker var der fire ledige sader, sa jeg ville snige mig derover for at kunne ligge ned og sove. Jeg var ikke hurtig nok. Ligesa snart spand-baltet-skiltet slukkede sprang folk op og snuppede dem. Sa jeg matte 'nojes' med to.
Vejret var meget klart over Dk, sa jeg kunne se landskabet meget tydeligt. det var meget imponerende. Jeg kunne se mon, og falter og lolland. og det hele. jeg opdagede at lolland ligger langere syd pa end jeg troede. og hvad mon de fem sma oer, der ligger mellem lolland og dk hedder. Desuden var langeland breder end jeg troede. Meget fascinerende.

Efter et par timer hos Benja (som bor i et omrade i udkanten af Nairobi, der hedder Kabiria) tog han ind til centrum for at arbejde og jeg blev i hjemme for at slappe lidt af. Jeg laste Erik Menneskeson.

I gaar tog vi begge ind til centrum for at 'arbejde'. Jeg kan endnu ikke helt se hvori arbejdet bestaar. Hans kollega var der. de tandte computeren...snakkede lidt...slukkede computeren igen...og sa gik vi. Vi rendte rundt. Forst i banken, sa pa posthuset. og tilbage og frem og tilbage. tilsidst var jeg lige ved at smalte. Jeg overvejer om forfatteren af 'Kenya' nogensinde selv har varet i Nairobi. Hvordan kan han skrive at her er koldt. Det er regntid. Long rains. Men hvad det betyder, ved jeg ikke, for det regner ikke. det er overskyet lidt. men kun lidt. og ellers er her bare varmt. Selvom det forst var koldt. koldt nok til at jeg havde lange bukser pa...og det siger jo ikke sa lidt.

Man skal ikke vare sart hvis man skal bo privat i Kenya. Toilettet her er even varre end sidst jeg var her. Benjamin deler 'gaar', bad og toilet med en del andre familier. Toilettet er et skur af bolgeblikblader og et hul i jorden. En af de andre skider (las ikke videre hvis du er sart) gront og rammer forbi hullet. fa meter fra toilettet er bronden hvor vi fisker vandet op.
I gaar fik vi ris. inden man koger risen sorterer man urenheder fra. indklusiv larver der kravler rundt og smasker sig.

Benjamin har strom i sit blikhus fra kl 18 til 8 om morgenen. Det gar ud hele tiden. Han siger at det er naar nogen har for mange el-ting i gang af gangen. Nar det sker siger han. 'fuck you', mens jeg overvejer om ikke det skete fordi han tandte for sit tv. Ja, du laste rigtigt. Benja har faet tv. et lillebittebittebitte sorthvid fjernsyn. ved ikke hvor han har det fra. Og for at det ikke skal vare logn> han har ogsa baerbar computer. Lyset ryger ogsa nar han tander for den. Han har ogsa en cd afspiller der ikke kan skrues ned for, sa jeg lever i et discotek. Han har ogsa faet sig ne mobil. I kan vist godt forsta pa det hele at han klare sig bedre okonomisk end sidst jeg var her. det er godt for ham. fatter bare ikke hvor han far pengende fra. Hans arbejde er ulonnet. Han laver vist nogle smykker som han salger til en i Frankrig.

Senere pa eftermiddagen efter at have rendt rundt lange, tog vi hen og besogte den skole jeg skal undervise pa. Den ligger i n;rheden af Benjas hus, og er alts[ ikke den skt Johns i Kibera som ellers var planen. Det er lidt argerligt, for der er kun 1. og 2. klasse og de er meget darlige til engelsk, sa maske far jeg slet ikke brug for alt det jeg havde forberedt.
Det var ikke sa sjovt at besoge skolen. Lareren fik hver eneste elev til at ga helt alene op og give mig handen og sige 'my name is...'. det kunne de ikke lide. Men jeg tror at arbejdet de naste tre uger bliver rigtig godt, sa jeg glader mig.