tirsdag den 4. december 2007

Praktik på Bispebjerg skole

Praktikken i 8.u endte lykkeligt. Ih, hvor har det været et godt forløb og hvor er jeg bare stolt over nogle af eleverne. De havde gjort sig så umage med deres projekt og fremlæggelsen gik virkelig godt. Det blev til 3 12-taller i alt og en hel del der virkelig formåede at hæve deres niveau. Ej, hvor kommer jeg bare til at savne dem. Gid de måtte forblive så unge, så de kunne gå i den klasse jeg engang skal have. (Selvfølgelig var der også nogle stykker, der tog det useriøst og gjorde det dårligt, men sådan er det og lad mig ikke spilde flere linier på dem!)


...Og jeg har bare lært så meget!
Jeg har lært rigtig meget om tilrettelæggelse og forberedelse af unervisningsforløb. Vi har i forberedelsen hele tiden haft fat i 'fælles mål' for at sikre en undervisning, der kunne begrundes ud for folkeskolens lov om mål for henholdvis matematik og dansk i 8. klasse.
Ud over at have øje for slutmålet har vi også haft fokus på praktikperiodens egne mål. Vi har afsluttet perioden med projektopgave om klimaforandringer (meget spændende og lærerigt) og har derfor tilrettelagt hele perioden op til herefter. Det var vigtigt for os at eleverne lærte noget de konkret ville kunne bruge i deres projekt. Det blev til tre kurser i retorik, interview og PowerPoint. Det lykkedes.
Det har været rigtig godt at planlægge et forløb så velovervejet.

Og hvad har det så med min kenyarejse at gøre?
Jo, det skal jeg sige dig: Jeg glæder mig rigtig meget til at planlægge et forløb for ungerne i Kenya hvor jeg kan bruge det jeg har lært. Både det jeg har lært mens vi planlagde, og det jeg har lært ud fra den feedback vi fik fra eleverne i 8.u under selve praktikken.